Kinderwenscoach

Kinderwenscoach Sara Coster kan iedereen helpen die om wat voor reden dan ook (LHBT en/of single) voor een niet traditioneel gezin kiest.
Of je nu wensouder bent, of al kinderen hebt: in elke fase kun je voor vragen of problemen komen te staan.
Lees hier een verslag over de kinderwenscoach, dat verscheen in Trouw.

  • Individuele coachingsgesprekken
  • Gezamenlijke gesprekken met de andere wensouder(s) / ouder(s)
  • Bijeenkomsten voor alleenstaande vrouwen met kinderwens
  • Informatiebijeenkomsten voor single vrouwen én mannen met kinderwens
  • Contact leggen met andere wensouders
  • Nuttige info via Nieuwsbrief
  • Volg Sara Coster via FB of Twitter

Coachingsgesprekken zijn voor iedereen: alleenstaande vrouwen, maar ook voor mannenstellen, vrouwenstellen, en alleenstaande mannen etc. Je kunt alleen komen, maar ook met je mede-(wens)ouders.

Sara geeft 3 verschillende soorten bijeenkomsten, die los van elkaar te volgen zijn. Doelgroep zijn single vrouwen met een kinderwens (of vrouwen die een partner hebben die geen kinderen (meer) wil)
De workshops (A en B) zijn bedoeld voor vrouwen met kinderwens die co-ouderschap overwegen of een bekende donor. De workshops behandelen andere deel-gebieden en zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.

De interactieve informatiebijeenkomst (C) is bedoeld voor alle single vrouwen (of vrouwen die een partner hebben die geen kinderen (meer) wil)  en is meer informatief (tevens interactief) en gaat in op medische, juridische, financiële en andere aspecten van zowel co-ouderschap als de bekende donor als een donor via een kliniek.

Reacties van cliënten/deelneemsters:
“Ik bewandelde het pad van mijn kinderwens met kleine stapjes tegelijk. Door een gesprek met Sara kwam ik in een stroomversnelling terecht en is mijn droom veel dichterbij gekomen. Ik ben me ook veel bewuster geworden van wat ik nu eigenlijk wil en heb allerlei handvatten gekregen om het pad verder te verkennen.”

“Ik vond je workshop zeer waardevol, warm, knus, verbindend, verhelderend, concreet en praktisch!”

“Mede door jouw info avond heb ik goed de keuzes kunnen maken die bij mijn situatie en wensen passen, dankjewel!”

Workshop (A) voor alleenstaande vrouwen met kinderwens – vrijdagavond 17 april 2020

Je bent single en hebt een kinderwens, wat nu? Deze workshop is bedoeld voor vrouwen die een co-ouderschap willen, maar ook degenen die met een bekende donor in zee willen gaan of vrouwen die nog twijfelen over hun keuze. Wil je een bekende donor of liever co-ouderschap? Hoe vind je die eventuele wensvader? Welke fase zit je nu, wat heb je al besloten en wat nog niet? Wat zijn je gedachten, waar loop je tegen aan, wat zijn je twijfels, waar zie je tegenop? Wat voor stappen kun en wil je de komende tijd zetten? In deze workshop komen allerlei facetten van je kinderwens aan de orde.

Oefeningen, opdrachten, tips, vragen en antwoorden kunnen je helpen je gedachten te ordenen.

Het is ook fijn om met een groep “deelgenoten” te praten, dingen te delen, herkenning en erkenning te ervaren. Je kunt twijfels en angsten delen, en hoort waar anderen tegenaan lopen en welke stappen zij al gezet hebben.

(Deze workshop is ook geschikt voor vrouwen die een relatie hebben maar wiens partner geen kinderen (meer) wil.)

Deze workshop is van 19:00-22:00 in Amsterdam (goed bereikbaar met OV). De kosten zijn € 47,50 euro per persoon. Er is een korting van 5 euro voor “vroegboekers” (tot 7 april).

Boek hier een ticket voor deze workshop. (Wacht niet te lang met boeken, het kan uitverkocht raken).

Hou de website of Sara’s nieuwsbrieven in de gaten voor nieuwe data voor de workshops en info-avonden.

Sara Coster is ook bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst en organiseert namens hen onder andere speeddates waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten.
Op de eerste speeddate ontmoetten Nina de la Croix haar mannen Rick Paul van Mulligen (bekend van Wie is de Mol en A’dam & E.V.A.) en René van Bakel elkaar en zij zijn nu de gelukkige ouders van de allereerste kinderwens-speeddate baby!
Nina de la Croix las eerst Sara’s boek “van kaft tot kaft en nog eens en nóg eens”, belde daarna met Sara, en kwam naar de speeddate. Lees Nina’s verhaal hier.

Single hetero vrouw

Ben je vrouw, 30+, alleenstaand en heb je een kinderwens?
Lijkt Plan A (gezin met liefdespartner) niet te gaan lukken, want Prins op Witte Bakfiets is nog steeds niet gearriveerd?
Wordt het tijd om heel voorzichtig aan plan B te gaan denken?
Maar is je kinderwens groot genoeg voor plan B?
En zo ja, hoe ziet jouw ideale plan B eruit?

Lastige vragen, en die klok tikt maar door. Je kunt naar een workshop komen, maar Sara kan je ook in een gesprek en met oefeningen helpen dichterbij je eigen wens en gevoel te komen. Het gaat erom (zonder het belang van het kind uit het oog te verliezen) dat jíj doet wat jíj wilt, wat bij jou past. Maar wat is dat?

En als je het wél weet, welke stappen wil en moet je zetten om je droom te verwezenlijken? Waar moet je over nadenken, wat zijn moeilijke momenten, waar moet je voor oppassen, wat spreek je af?

Of ben je het pad naar plan B al ingeslagen en kom je dingen tegen waar je graag met iemand over wil praten?

Homo mannen
Ben je homo en heb je een kinderwens?
Er zijn diverse mogelijkheden voor alleenstaande homo-mannen of homo-stellen: co-ouderschap, adoptie, draagmoederschap of pleegzorg. Maar wat wil je, wat past het beste bij jou/jullie? Hoe stem je de wensen van jou en je partner op elkaar af? Wat voor stappen ga je zetten?
En als je voor co-ouderschap kiest, hoe vind je de juiste vrouw en welke stappen wil en ga je zetten?
Sara helpt je in een gesprek een eind op weg op je pad en zet je aan het denken door het stellen van veel vragen.

Hetero mannen
Steeds meer hetero mannen kiezen ervoor om hun kinderwens serieus te nemen, maar als je alleenstaande man bent of als je partner geen kinderen (meer) wil,  is best lastig om daar invulling aan te geven. Wat wil je, wat is mogelijk, wat voor stappen ga je zetten? Sara kan je helpen op dit moeilijke, maar oh zo gewenste pad.

Lesbisch en kinderwens
Kiezen jullie voor een onbekende of een bekende donor? Of voor co-ouderschap? En in welke tijdsverdeling dan? Zoek je een man die het kind ook wil erkennen en gezag wil of wil je samen met je vrouw juridisch ouder worden?
Wie van jullie tweeën gaat dragen?
Worden de ouders van de donor opa en oma van jullie kind(eren)?

Of als je alleenstaand en lesbisch bent, welke optie heeft je voorkeur? Donor, co-ouderschap? Wat als je straks een jongere vriendin krijgt die nog een kinderwens heeft? Wat zou je het liefste willen en welke stappen kun je zetten om je kinderwens in vervulling te doen gaan?

En zo zijn er nog 1000 dingen te bedenken die je tegen kunt komen op je pad, als je je kinderwens op niet traditionele wijze wilt of moet vervullen.

Sara Coster helpt zowel mannen als vrouwen, hetero, homo, bi en lesbisch, alleenstaand of in relatie, van co-ouderschap tot donor, van sluimerende wens tot moeite met het delen van de baby.

info@saracoster.nl

(de kinderwenscoach zetelt in Amsterdam. Ook gesprekken via Skype / Facetime mogelijk.)

 

Reacties zijn gesloten.