Nascholing professionals

Nascholing “niet traditionele” gezinsvormen
Voor alle professionals die met deze wensouders of ouders te maken krijgen, denk hierbij aan:

 • Verloskundigen
 • Kraamverzorgenden
 • Verpleegkundigen
 • Verzorgenden
 • Artsen (denk aan gynaecologen en huisartsen)
 • Praktijkondersteuners
 • Doula’s
 • Uitvaartleiders
 • Hospice medewerkers
 • Docenten
 • Consultatie-bureau artsen en verpleegkundigen

Verloskundigen (KNOV) en kraamverzorgenden (KCKZ) krijgen hier 2 nascholings- accreditatie-punten voor, deze nascholing staat vermeld in de nascholingsagenda op PE-online.
De andere beroepsgroepen op aanvraag, de nascholingen kunnen ook in company worden gegeven en aangepast aan de doelgroep.

Eerstvolgende nascholingen:

Donderdagavond 15 juni 2023 19:00-21:00 via Zoom, klik HIER voor tickets

Podcast
Luister HIER naar Podcast Verloskundig Baken (aflevering 43) over perinatale zorg en diversiteit in gezinsvormen.

Omschrijving:

Er ontstaan steeds meer gezinnen in een niet traditionele constructie, denk hierbij bijvoorbeeld aan een lesbisch stel dat een kind krijgt dankzij een donor, een homostel dat een co-ouderschap aangaat met een single vrouw, een vrouw die als draagmoeder een kindje ter wereld brengt voor een heterostel met vruchtbaarheidsproblemen of voor een homostel, of een transpersoon die bevalt.
En zo zijn er nog vele andere mogelijkheden, dit zijn slechts een paar voorbeelden.
Het is goed om als professional meer te weten over deze gezinsconstructies, waar lopen deze mensen tegenaan, welke problematiek kan er spelen, hoe kun je hier als professional goed mee omgaan?
Wat is van belang om te vragen en hoe stel je die vraag dan het beste? In deze nascholing wordt er informatie gegeven over de diverse gezinsconstructies.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en anekdotes zullen er veel tips worden gegeven. Deelnemers zullen na deze nascholing beter beslagen ten ijs komen, betere vragen stellen, en zich bewuster zijn van dingen die in deze constructies anders zijn dan in ‘traditionele’ gezinnen.
Het zal voor de (wens)ouders in deze ‘nieuwe’ gezinnen fijn zijn als ze merken dat de professional al kennis van zaken heeft over hun gezinsconstructie, en als deze persoon op een goeie manier met hen communiceert.

De docent
De nascholing wordt gegeven door kinderwenscoach Sara Coster. Zij begeleidt in haar praktijk mensen die homo, lesbisch, bi-seksueel, trans en/of single zijn en een kinderwens hebben. Zij geeft individuele begeleiding, workshops, lezingen, gastcolleges en informatie-bijeenkomsten over andere gezinsvormen. Ze is ook veel in de media over dit onderwerp.

Sara Coster heeft een lesbevoegdheid gezondheidskunde (HBO lerarenopleiding), een psychologie opleiding (HBO niveau) en is naast haar werk als kinderwenscoach ook bestuurslid bij Meer dan Gewenst (de Nederlandse stichting voor regenboog / roze ouderschap), is lid van de redactieraad van het Landelijk Informatiepunt Donorconceptie, en staat ingeschreven in het Durf register (Dutch Rainbowfamily professionals) en bij het Point netwerk (netwerk van fertiliteits-counselors).

Meer informatie over Sara Coster vind je via de linkjes hieronder:
Kinderwenscoach
Haar persoonlijke ervaringsverhaal
Haar boek De Wens en de Vaders

Data nascholing
Je kunt de nascholing voor verloskundigen en kraamverzorgenden (2 accreditatie-punten) individueel volgen op de volgende data (39 euro per ticket excl. boekingskosten):

Online
Donderdagavond 15 juni 2023 19:00-21:00 via Zoom, klik HIER voor tickets

Wil je deze nascholing in company (in je eigen praktijk/ziekenhuis/opleiding/ school / stad), mail me voor meer informatie of om een nascholingscursus intern aan te vragen.
Ook die nascholingen kunnen nu desgewenst online gepland worden.

De nascholingen staan ook vermeld in de nascholingsagenda op pe-online.

Reviews
Sara heeft heel veel kennis over diversiteit in gezinsvormen, en vertelt het op een leuke, levendige manier. Ik heb er weer veel bewustwording bij!

Dankjewel, ik zat aan het scherm geplakt, en heb veel geleerd op een toegankelijke, prettige manier.

Ik dacht dat ik al veel wist en veel ervaring had over dit onderwerp, maar heb toch weer veel bijgeleerd!

Reacties zijn gesloten.