verdieping-webinars

Verdiepende webinars per gezinsvorm:
– co-ouderschap
– draagmoederschap
– donorconceptie

Sara Coster organiseert (in samenwerking met Jo-An van der Tol van WENS familierecht voor het juridische gedeelte en met Sjors Veenendaal van Studio Kinderwens) verdiepingssessies over diverse gezinsvormen.
Het betreft per gezinsvorm een webinar, waarbij er een paar korte ervaringsverhalen zijn, en een stuk over de psycho-sociale en praktische aspecten en een stuk juridische informatie over die gezinsvorm. Deze webinars zijn geschikt voor wensouders die deze gezinsvorm overwegen, maar ook voor ouders die al een gezin hebben, is er nuttige info en zijn er praktische tips. Voor elke gezinsvorm is er een aparte webinar, waardoor we veel dieper op alles in kunnen gaan.
De webinars worden gegeven via Zoom, duren 2 uur, en tickets kosten 25 euro per deelnemer (excl. boekingskosten).

Co-ouderschap

Donderdag 23 maart 2023 – verdiepingssessie intentioneel co-ouderschap 19:30-21:30
Overweeg of heb je een co-ouder gezin? Dan is deze webinar heel geschikt voor je. Dompel jezelf 2 uur onder in allerlei aspecten van deze gezinsvorm.

Drie ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal.

Jo-An van der Tol zal de juridische aspecten (en de huidige status van de eventuele nieuwe wetgeving) toelichten. Ook zal ze ingaan op de financiële aspecten.

Sara Coster zal praktische tips geven, en ingaan op de psycho-sociale aspecten.
Wat voor afspraken kun en moet je maken? Wat bespreek je vooraf? Hoe leer je elkaar goed genoeg kennen? Hoe om te gaan met schoonfamilie? Hoe maak je een tijd-schema? Hoe bouw je dat schema op? Hoe zit dat met de hechting van het kind aan meerdere ouders en in twee huizen? Hoe communiceer je met elkaar? Moeten alle regels in 2 huizen gelijk zijn? Hoe ver kun je bij elkaar vandaan wonen? Hoe is het voor het kind? Wanneer en hoe praat je erover met je kind, bijvoorbeeld over welke ouders de biologische ouders zijn en welke niet? En nog veel en veel meer …

Op de meeste vragen is geen eenduidig antwoord, je komt met 10 vragen en hebt na de webinar 100 nieuwe vragen, maar bent wel weer een stuk verder op je pad, en hebt weer meer dan genoeg “food for thought”! En een heleboel praktische tips, en do’s and dont’s! En goeie en leuke quotes van zowel wensouders, ouders, als kinderen die opgroeien in zo’n gezin.

Boek hier je tickets!

Draagmoederschap

Maandag 17 april 2023 – verdiepingssessie draagmoederschap 20:00-22:00

Overweeg je draagmoederschap of ben je al op pad om een gezin te vormen dankzij een draagmoeder? Dan is deze webinar heel geschikt voor je. Dompel jezelf 2 uur onder in allerlei aspecten van deze gezinsvorm. Het gaat zowel over draagmoederschap in Nederland, als in het buitenland, en over draagmoederschap met een gedoneerde eicel van de wensmoeder, een gedoneerde eicel van een eiceldonor, als draagmoederschap waarbij de draagmoeder ook de biologische moeder is. Kortom: alle vormen van draagmoederschap komen aan de orde!

Drie ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal.

Jo-An van der Tol zal de juridische aspecten (en de huidige status van de eventuele nieuwe wetgeving) toelichten, voor zowel binnenlandse trajecten, als buitenlandse trajecten.

Sara Coster zal praktische tips geven, en ingaan op de psycho-sociale aspecten van draagmoederschap in Nederland.
Wat voor afspraken kun en moet je maken? Wat bespreek je vooraf? Hoe leer je elkaar goed genoeg kennen? Wat wordt de rol van de schoonfamilie? Hoe zien de verschillende fases van het traject eruit? Hoe praten de draagouders erover met hun (eventuele) eigen kinderen? Hoe zie je het rondom bevalling / kraamtijd? Hoeveel contact gaat er in het begin zijn tussen de draagouders en het kind? En hoe gaat dat er later uitzien? Hoe communiceer je met elkaar? Hoe is het voor het kind? Hoe en wanneer praat je erover met het kind? Gaat het kind mama zeggen? En nog veel en veel meer …

Sjors Veenendaal zal toelichting geven op buitenlandse trajecten. Hoe ziet het stappenplan eruit, waar moet je op letten / aan denken, wat zijn de do’s and dont’s. Waar vind je meer informatie, hoe vind je je weg hierin.
Op veel vragen is geen eenduidig antwoord, je komt met 10 vragen en hebt na de webinar 100 nieuwe vragen, maar bent wel weer een stuk verder op je pad, en hebt weer meer dan genoeg “food for thought”! En een heleboel praktische tips!
En goeie en leuke quotes van zowel wensouders, ouders, draagouders, als kinderen die opgroeien in zo’n gezin.

Boek hier je tickets!

Donorconceptie

Dinsdag 13 juni 2023 – verdiepingssessie donorconceptie 19:30-21:30

Overweeg of heb je een gezin dankzij de hulp van een donor? Dan is deze webinar heel geschikt voor je. Dompel jezelf 2 uur onder in allerlei aspecten van deze gezinsvorm.

We gaan het hebben over alle vormen van donorconceptie:
– de kliniekdonor (onbekend voor jullie als ouders en voor het kind, het kind kan de identificeerbare gegevens opvragen als het 16 of ouder is). Er zijn Nederlandse spermabanken en buitenlandse spermabanken
– de bekende donor, iemand die je zelf kent of leert kennen, afhankelijk van hoe je het afspreekt kan dit ook een “donor-plus” zijn, waarbij er ruim contact is tussen donorvader en kind, maar de opvoedingsverantwoordelijkheid bij de moeder(s) ligt.

Drie ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal.

Jo-An van der Tol zal de juridische aspecten toelichten. Hoe en wanneer kan “de sociale moeder” van rechtswege ouder worden? Wat is het verschil tussen juridisch ouder worden door erkenning, van rechtswege of duo-moeder adoptie en wat is aan te raden?
Als er sprake is van een bekende donor, hoe wil en kun je dat dan juridisch regelen?

Sara Coster zal praktische tips geven, en ingaan op de psycho-sociale aspecten van alle vormen van donorconceptie. Wat zijn voor-en nadelen van de verschillende vormen, zowel voor de ouders als voor het kind. Hoe en wanneer praat je erover met je kind? Hoe is het voor het kind? het belang van openheid!

Als je een bekende donor hebt of wilt: hoe kun je die vinden? Wat voor afspraken kun en moet je maken? Wat bespreek je vooraf? Hoe leer je elkaar goed genoeg kennen? Hoe om te gaan met schoonfamilie? Hoe communiceer je met elkaar? Hoe ver kun je bij elkaar vandaan wonen?  En nog veel en veel meer …
En als je een kliniekdonor wilt: wat zijn de voor-en nadelen van de Nederlandse spermabank ten opzichte van buitenlandse banken? En voor wie zijn de voordelen en voor wie de nadelen?

Op veel vragen is geen eenduidig antwoord, je komt met 10 vragen en hebt na de webinar 100 nieuwe vragen, maar bent wel weer een stuk verder op je pad, en hebt weer meer dan genoeg “food for thought”! En een heleboel praktische tips en do’s en dont’s!
En goeie en leuke quotes van zowel wensouders, ouders, als kinderen die opgroeien in zo’n gezin.

Boek hier je tickets!

 

 

Reacties zijn gesloten.