Bijzondere reacties

Een selectie uit de vele reacties:

Homo-man:
“Ik vond het altijd vreselijk dat ik homo was, omdat ik mijn (grote) kinderwens dan niet kon vervullen. Na het lezen van ‘de wens en de vaders’ ben ik niet meer ongewenst kinderloos maar wensvader! En voor het eerst in mijn leven ben ik op zoek naar een vrouw, geweldig!”

Homo-stel uit België n.a.v. speeddate:
Dag Sara! Ik heb heel wat moois in mijn leven. Een leuke vriend, een toffe job, een mooie loft, twee schatten van petekindjes, een warme familie en gekke vrienden/vriendinnen Alles om een gelukkig te zijn. En dat ben ik ook … Of daar probeer ik mezelf toch vaak van te overtuigen. Want al het bovenstaande weegt niet altijd op tegen dat ene iets wat er ook nog is… Dat gevoel van leegte, dat krampachtige gevoel sluipt mijn aderen binnen en knijpt me in m’n hart, een verlangen dat zich soms een weg naar mijn longen zoekt en het ademen net wat moeilijker maakt. Het gemis dat mijn gedachten overneemt en zich een uitweg zoekt langs mijn ogen of me ‘s nachts wakker houdt. Het verlangen naar een kindje is er, wordt door mezelf vaak in een hoekje gedrumd. Maar het vecht terug, elke dag. De mogelijkheden hier in België zijn niet groot. De wachtlijst voor adoptie is afgesloten voor onbepaalde tijd, draagmoederschap is niet wettelijk geregeld en draagmoeders zijn nu eenmaal niet te vinden in de supermarkt.
Maar dan zorgen mensen zoals jij me een warm gevoel, iemand die zich inzet om bepaalde dingen op tafel te leggen, bespreekbaar te maken, initiatieven organiseert …
Lieve en dankbare groet voor alles wat je doet!

Single hetero-vrouw:
“Door jouw boek ben ik nu in gesprek met mijn 2 beste homo-vrienden en willen we samen een kindje krijgen. Jouw boek kwam precies op het goede moment!”

Homo-man de dag na de speeddate
Ik voel me vandaag heel raar, heel emotioneel ook…omdat ik voel dat ik nog nooit zo dicht gestaan heb bij iets onbereikbaars wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden : een eigen kind!
Ik kijk vandaag erg veel naar jonge ouders met hun kleine kinderen, wat ik voorheen nooit deed. Ik ben immers homo.
Ik kan het niet geloven dat ik toch misschien ooit papa kan worden …

Oproep op website Meer dan Gewenst
Homokoppel zoekt naar wensmoeder:
“We vinden het tijd worden om onze grootste wens te realiseren: een gezin stichten. Mede dankzij het boek van Sara Coster lijkt co-ouderschap ons de beste manier om vorm te geven aan onze wens.”

Gescheiden hetero-vrouw:
“Mijn moeder heeft je boek gelezen, is super  enthousiast erover en accepteert mijn scheiding nu ook beter. Jij hebt haar overtuigd van de voordelen van co-ouderschap!”

Homo-man:
Ik heb je boek in één ruk uitgelezen en wil je van harte bedanken voor je openheid en je schrijvers-talent. Het zal me niet verbazen als dit boek voor een babyboom in homo-land gaat zorgen.

Single hetero-vrouw:
“De afgelopen maanden ben ik erg bezig geweest met mijn kinderwens en hoe die invulling te geven. Na het lezen van ‘de wens en de vaders’ ben ik meteen naar een wensouderbijeenkomst van Meer dan Gewenst gegaan.
Er zijn dus meer opties om mijn enorme verlangen om te zetten in een realiteit! Ik ben de drempel over bekijk het vanuit een grootser perspectief!”

Single hetero vrouw:
“Wauw! Wat een heftige nacht heb ik achter de rug. Wat
begon als een normaal ‘nog-even-lezen-in-bed-avondje’, resulteerde in een lange nacht waarin ik het boek met geen mogelijkheid kon wegleggen en ik het in één ruk heb uitgelezen. Een nachtelijke rollercoaster van spontane emoties, waar regelmatig de tranen over mijn wangen stroomden.
Je boeiende, maar zeker ook erg grappige manier van schrijven, maakte dat ik het verhaal van begin tot eind wilde lezen en weten.
Bedankt voor je openhartige manier van schrijven!
Je bent een voorbeeld voor mij voor wat betreft het proberen te realiseren van je eigen wensen en geluk.”

Single hetero vrouw:
“Ik kreeg via via je interview uit Mama Magazine en heb je boek meteen gekocht. Het boek heeft mij tot tranen geroerd, mijn hart geraakt. Het werd me ineens zo duidelijk, dat het toch mogelijk is om mijn kinderwens te vervullen, door een co-ouderschap aan te gaan. Dat ik daarvoor mag uitkomen, het gevoel mag erkennen. De wens is zoveel groter, dan dat ik daadwerkelijk durf toe te geven.

Als ik je boek niet had gelezen, had ik deze openbaring niet gehad. Ik hoop dat je op veel meer platforms zichtbaar zult worden, zodat meer mensen er veel aan kunnen hebben!”

 

Reacties zijn gesloten.