Het boek

Sara Coster – De wens en de vaders       (Bestellen)

Sprankelend dagboek van een vrouw die haar kinderwens op geheel eigen wijze vervult

Sara is kampioen lijstjes maken, kan inparkeren als een man en heeft massa’s vrienden, maar mist nog een prins op een witte bakfiets – met kroost.
Op haar vijfendertigste gaat ze op zoek naar een manier om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Inschrijving op een datingsite levert hilarische avonturen op, maar geen vader voor haar kinderen.

Sara gooit het roer om en zet haar zinnen op een homo met kinderwens om mee te co-ouderen. Er volgen bizarre en serieuze ontmoetingen die tot niets leiden – totdat ze Simon en Luca tegenkomt.

Hun pad gaat niet over rozen, maar uiteindelijk worden hun geduld en inspanningen toch beloond en ziet Lorenzo het levenslicht. De wolk is helaas alles behalve roze, want tot ieders grote schrik vindt Sara het op zijn zachtst gezegd moeilijk om het kind te delen en heeft
ze spijt van haar plan.

De vaders vrezen dat Lorenzo de rest van zijn leven aan Sara’s borst zal moeten liggen, behalve als ze een keer een leuk feest heeft en de mannen mogen ‘oppassen’.
Maar als de mist van deze mentale kraamkoorts is opgetrokken gaat het zo goed dat het drietal besluit te proberen Lorenzo een broertje of zusje te bezorgen, zodat het arme kind voor Vaderdag niet in zijn eentje twee eierdopjes hoeft te kleien. Verbazingwekkend snel dient Claudio zich aan en is de bakfiets vol.

Het gezin slaat zich een weg door vooroordelen, grappige misverstanden en bijzondere situaties.

De wens en de vaders is waargebeurd, sprankelend en vol vaart en humor geschreven.

Het boek kreeg zeer veel lovende recensies. (o.a. **** in De Volkskrant)

Op nummer 1 in de regenboogfamilie boeken top 5 van Ouders van Nu
“Een must read voor alle single, lesbische en homoseksuele wensouders en iedereen die fan is van een meeslepend verhaal dat je raakt. Het boek is openhartig, humoristisch en ontroerend tegelijk.”

 

Reacties zijn gesloten.