Belgie

Tweede Belgische kinderwens-speeddate was groot succes

Op 17 november 2017 organiseerde Sara Coster namens stichting Meer dan Gewenst een kinderwens-speeddate voor holebi’s en singles in België. het was een groot succes, veel holebi’s en singles met een kinderwens waren aanwezig.
In Nederland hebben diverse wensouders elkaar via de speeddates gevonden en zijn er zelfs al elf speeddate baby’s geboren! Daarnaast heeft deelname aan speeddates wensouders veel nieuwe inzichten gegeven en hen geholpen op het pad van hun kinderwens.
Lees hier een artikel over co-ouderschap en de Vlaamse speeddate in Het Laatste Nieuws.

Lees hier een artikel in de Viva over de allereerste speeddate baby!

Voor nadere info kun je Sara Coster mailen.

Sara heeft ook veel cliënten in België met wie ze (meestal via Skype, Facebook Messenger of Facetime) coachgesprekken heeft. Woon je niet in Nederland of ver van Amsterdam en heb je interesse in begeleiding, mail dan even, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn!

Zaterdag 2 juli 2016 – workshopdag België
Op zaterdag 2 juli geeft Sara Coster samen met haar collega’s Barbara Lammerts van Bueren en Carolina Konijn een workshopdag voor Belgische single vrouwen met kinderwens. De dag vindt plaats in Gent en is – behalve voor alleenstaande vrouwen – ook geschikt voor vrouwen wiens partner niet (meer) wil.
Nadere informatie vind je hier.

Verslag eerste Belgische Speeddate voor holebi’s en singles met kinderwens
Na vijf zeer succesvolle speeddates in Nederland organiseerde Sara Coster in juni voor het eerst een kinderwens speeddate voor holebi’s en singles in België. Er verscheen vooraf een groot artikel over in De Morgen, met onder andere het verhaal van de tweede Nederlandse “speeddate-baby”. Aansluitend werd Sara geïnterviewd door diverse radio-zenders. Deze publiciteit was zeer welkom, en er kwamen maar liefst 37 aanmeldingen binnen! O.a. homostellen die een wensmoeder zoeken om mee te co-ouderen, single vrouwen die juist die homostellen zoeken, en donoren, lesbische stellen en single vrouwen die ook graag contact willen met elkaar.

Het was een hartverwarmende avond. De deelnemers kwamen zeer zenuwachtig binnen, maar het ijs was al snel gebroken. Er waren reacties als “ik dacht altijd dat ik zou moeten kiezen tussen mijn geaardheid en mijn kinderwens”.
En de volgende dag mailde iemand anders: “Ik voel me vandaag heel raar, heel emotioneel ook… omdat ik voel dat ik nog nooit zo dicht gestaan heb bij iets onbereikbaars wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden : een eigen kind!
Ik kijk vandaag erg veel naar jonge ouders met hun kleine kinderen, wat ik voorheen nooit deed. Ik ben immers homo. Ik kan het niet geloven dat ik toch misschien ooit papa kan worden …”

Sara Coster is zelf een single hetero vrouw, en co-oudert met een homostel. Ze heeft hier een boek over geschreven de wens en de vaders.
Ze werkt als kinderwenscoach en begeleidt holebi’s en singles met een kinderwens of een roze gezin. De coachgesprekken kunnen ook via skype of Facetime vanuit België. Sara organiseert ook workshops en informatie-avonden.

Daarnaast is ze bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst (de Nederlandse stichting voor holebi-ouderschap). OP de website van Meer dan Gewenst kunnen ook mensen uit België informatie vinden en ook oproepen plaatsen.

Meer informatie over Sara’s eigen verhaal vind je hier.

Wil je op de hoogte gehouden worden van initiatieven van Sara in België? Mail haar dan of meld je aan voor de nieuwsbrief! (of volg haar via social media)

Sara Coster in de Belgische media:

– Interview over de eerste Belgische speeddate in De Morgen

– Interview met Sara Coster in de Belgische Libelle maart 2014

– Speeddate voor co-ouderschap of donor in Laatste Nieuws november 2013

– Gregory Frateur en Ester zijn papa en mama geworden
interview met Sara in Laatste Nieuws november 2013

– Gregory Frateur (van Dez Mona) en Ester zijn zwanger
interview Sara in Gazet van Antwerpen mei 2013

– Goede recensie van Sara’s boek “de wens en de vaders” bij ZiZo

 

Reacties zijn gesloten.